Edumuse õpetajad Tallinna Humanitaargümnaasiumis

edumus_blog_telia_1200x785.jpg

 

2019. aasta suvel, kauni juulikuu alguses, saabus postkasti kiri Edumuselt. Tundmatu nimi, aga pärast tutvustavat teksti tekkis väike huvi, et mis see siiski on. Nii saigi, kahtlev tunde hinges, avaldus saadetud ja kohtumine kokku lepitud. Sel hetkel otsisime tehnoloogiaõpetajat ja nii see soov sai ka edastatud. Pärast kokkusaamisi ja vestlusi saigi kokku lepitud milleski täiesti uudses, põnevas ja kohati ka hirmutavas- sügisest hakkavad tehnoloogia raames informaatikakursusega 7.a klassis tegelema kaks Telia Eesti personalispetsialisti.

Õppetöö alguseks olid nad Edumuse kaudu läbinud koolituse, meilt said vajaliku info koolikeskkonnast ja nii see algas. Ja algas superhästi ning kestis niimoodi kevadeni välja, hõlmates ka distantsõppe perioodi.

Edumuse kaudu tulid meie kooli motiveeritud  inimesed, kellest oli tunda igal sammul energiat, sära, rõõmu ja tahet pakkuda õpilastele tegevusi, mis on tavapärasest koolirütmist erinevad. Meie kaks õpetajat olid täpsed, kohusetundlikud ja samas kohanesid väga kiiresti kooli õhkkonnaga. Õpilased olid rahul, energiat täis ja tagasisides tuli välja, et lastele oli see tugevaks motivaatoriks, et õpetajad olid tegelikult teise ameti esindajad. Õppimisse tuli palju seoseid reaalse eluga.

Koostöö Edumusega ja nende kaudu kooli tulnud innustunud õpetajad annavad koolile kindlasti juurde  avaramat lähenemist õppeprotsessile ja rikasatavad ainega tegelemist. Usun, et aasta koolis tuleb kasuks kõigile, ka nendele julgetele ja suure energiaga teise ameti esindajatele, ja nii mõnigi võib oma elus tänu sellele aastale teha muudatusi ja asuda õpetajatööle. Kogu Eesti haridussüsteemile on siin ka kasuteguriks see, et  Edumuse kaudu koolitööd katsetanud inimesed on ju kas praegused või tulevased lapsevanemad.

Annelii Juhkama

Tallinna Humanitaargümnaasiumi õppejuht

 

Previous
Previous

Värsket verd koolidesse

Next
Next

Kuidas valmistuda Edumusega õpetamiseks?